Konavoska kronika
Srijeda, 08.03.2017

Hrvatsko planinarsko društvo Sniježnica povodom Međunarodnog dana žena organizira uspon na najviši vrh Dubrovačko neretvanske županije, na vrh Sv. Ilija (1234 m n/v) iznad Konavala. Uspon je planiran za subotu 11.03.2017. Sve započinje okupljanjem zainteresiranih u 8:40 sati u mjestu Kuna Konavoska. Sam uspon kreće u 9 sati.

 

 

Predviđeno je grupno fotografiranje, popis sudionica za uspomenu, planinarski domjenak pri povratku kao i izležavanje na jednoj od livada. Do vrha (1234 m n/v) ima oko 2 sata hodanja  po kamenoj stazi iz doba Austrougarske.

Sudionike uspona voditi će i osiguravati službeni vodiči Hpd Sniježnice i pripadnici Gorske službe spašavanja. Potrebno je ponijeti prikladnu opremu, obuću/odjeću kao i dovoljne količine vode/hrane. Uspon je na vlastitu odgovornost. Cijeli izlet/program završava u popodnevnim satima prije mraka. 

Bilo bi poželjno najaviti  dolazak na facebook stranicu: HPD SNIJEŽNICA ili na web adresu hpdsnijeznica@yahoo.com.

Na navedenim facebook stranicama ima i više informacija o samom usponu. Nadamo se lijepom vremenu i ugodnom druženju - poručuju organizatori.

Okupljanje sudionika je ujutro u 8:40. u centru mjesta Kuna Konavoska. Početak uspona je u 9 sati. Organizatori obećavaju orošeno čelo od znoja, pogled u daljinu i grah!