Konavoska kronika
Nedjelja, 30.06.2013

Od danas sa Ljute samo za enkel.hr Ivan Pulić....

Ivan Pulić je prihvatio posao komentatora turnira sela za našu stranicu,veliko hvala Ivanu jer stvarno nismo u mogućnosti svako večer kvalitetno radit izvještaje.

Danas zavrsava prvi tjedan turnira,manje-vise sve je poznato...
U skupini A Cilipi i Dubravka su ocekivano prosli.U njihovom susretu Cilipe su bili spretnije i krecu u drugi krug s broja 1.
U skupini B je jako zanimljivo,Gruda je sigurno prva,Jug trenutno drzi drugo mjesto ali zadnje kolo igraju Gruda i Grudensburg te u slucaju pobjede "satelita" ,Jug(bivsi pobjednik turnira) oprostit ce se vec u skupini.
U skupini C sve je jasno Hajduk i Tusici idu dalje bez ikakvih problema svojim protivnicima nisu pruzili ni gram sanse,medusubni ce dvoboj pokazati ko ce kao broj 1 dalje.
Skupina D Apostoli su sigurni,Zastolje je odusevilo protiv Dunava,pa razocaralo protiv Apostola gdje su dozivili jedan od najvecih poraza ikad na turniru.Enkel izgleda dobro,dvoboj njih i Zastolja odlucit ce drugog putnika u osminu finala,dok su Dunave(pobjednik prvog izdanja turnira) sigurno jedno od najvecih razocaranja.
Skupina E ili kako su je nazvali skupina smrti opravdala je svoj nadimak,Bacev Do zasad stoji najbolje,imaju dvije pobjede,ali jos mogu ispasti u slucaju poraza u zanjem kolu od Oboda i pobjede Tajfuna protiv Mrcina.Storio bi se krug od tri ekipe sa po sest bodova a onda ko zna...
Skupina F je trebala biti lak zalogaj za lanjskog finalista Omladinca,krenuli su pobjedom protiv Kon.Brda,ali su u drugoj utakmici neshvatljivo ispustili dva puta vodstvo od dva razlike protiv Poluganja te na kraju sretno izjednacili 9sek prije kraja.O njihovom izvodenju penala protiv Poluganja ne treba trositi rijeci ko je pratio susret sve zna.Vapina je pobjedila Poluganje i remizirala s Kon.Brdima te u slucaju miroljubivog x s Omladincem obje ekipe idu dalje,dok u slucaju drugih rezultata svi imaju sanse,jedna od najzanimljivih skupina.
U skupinama G i H tek je odigrano po kolo tako da je tesko ista prognozirati,za sad prednost imaju u G Dvd Cilipi i Pridvorje,te u H Tiha i Kisiona Molunat.
Po meni jedno od najboljih izdanja turnira sela do sad,vec u osmini bi trebali imati super dvoboje tako da je to najbolji poziv da se dode u Ljutu koja je i ove godine prepuna i o kojem se u sportskim krugovima samo i prica.
(I.P)