Konavoska kronika
Srijeda, 19.06.2013

Večeras u srijedu 19.06.2013. u 22 sata održati će se izvlačenje skupina za jubilarni 5. malonogometni turnir TURNIR KONAVOSKIH SELA LJUTA 2013  . 

Ove godine ima 34 ekipe koje će biti raspoređene u 8 skupina . Ove godine će biti samo nosioci skupina i ostali . Da pojasnimo nosioci će biti poredani prema plasmanu kao nosioci grupa , s tim da ove godine ne nastupa momčad Zvekovice tako da je nosioc osme skupine 9. plasirana momčad , a to je Tiha . Mole se svi prestavnici ekipa da dođu na izvlačenje , a dobrovoljci će moći izvlačiti iz bubnja ekipe.

Vjerovatno će biti onih koji se ne slažu sa ovim sistemom natjecanja , međutim to je bila odluka sa ciljem da se pokuša turnir učiniti što neizvjesnijim .

Sa ove 34 momčadi u 5 godina ovog turnira ukupno je prijavljeno 167 malonogometnih ekipa sa oko 2000 igrača koje je nastupilo , što svrstava ovaj turnir u vrh sportskih priredbi u Konavlima . 

Na ove brojke organizatori su ponosni , ali ih i obavezuju da budu  na nivou organizacije . I ove godine na finale  u goste dolazi još jedan vatreni iz 1998 godine , a biti će i ostalih sportskih i zabavnih manifestacija da bi svi zajedno mogli uživati .

Na kraju veliko hvala svima Vama koji dolazite u Ljutu i nastupate ili se nalazite na tribinama i uveličavate ovu našu zajedničku sportsku priredbu . Iskreno se nadamo da se već večeras vidimo u velikom broju na izvlačenju u Ljutoj u 22 sata !!!